Log hier in:


Chr. Mannenkoor LAUDATE DEUM heeft een nieuwe dirigent

Op 1 mei heeft er een wisseling van dirigent plaatsgevonden bij 'Laudate Deum'.

Na 14 jaar dirigent te zijn geweest, gaat Dick van Asselt weg bij ons koor en gaat hij op andere wijze verder met zijn carrière.
Hij wordt opgevolgd door Thom Hesseling.

foto van Thom Hesseling 

Thom is geboren en opgegroeid in Alphen aan den Rijn. Daar kreeg hij zijn eerste orgellessen.

Op 15 jarige leeftijd werd Thom benoemd als vaste organist in de Hervormde gemeente van Hazerswoude-Dorp en niet veel later volgde ook een aanstelling in de Sionskerk te Alphen aan den Rijn.

Op 17 jarige leeftijd is Thom, in Utrecht, orgel, zang, muziektheorie en koordirectie gaan studeren onder leiding van de bekende organist/musicus Piet van der Steen.

In 2003 volgde de verhuizing naar de Veluwe.

Nu is hij één van de vaste bespelers van het orgel in 'Het Visnet' in Harderwijk-Frankrijk en regelmatig gastorganist/-pianist in zang-, kerk- of Cantatediensten.

Thom is inmiddels 22 jaar vaste dirigent van de Christelijk gemengde zangvereniging 'de Lofstem' uit Woubrugge. En sinds een aantal jaar van het Gereformeerd Kerkkoor Urk en het projectkoor van de Veluwse Bovenstem in Putten. Daarnaast werkt hij samen met een aantal projectkoren en valt regelmatig in als repetitor of gastdirigent bij Zangvereniging Concertante in Voorburg, Mannenkoor 'Halleluja' op Urk, Zon en Zegen in Biddinghuizen en andere koren.

Door zijn veelzijdigheid, inspirerende repetities, brede kennis van de koorwereld en koormuziek wordt Thom regelmatig gevraagd bij koordagen of weekenden.

Hij houdt ervan om, naast de zangdiensten en kleine optredens, projectmatige concerten aan te pakken die een breed publiek bedienen.

In de afgelopen jaren zijn met het koor 'De Lofstem' uit Woubrugge een aantal CD’s opgenomen en zijn de volgende werken uitgevoerd: 'Psalm 42'  van Mendelssohn, Messe Solenelle van Gounod en 'The Promise of Christmas' van Dan Burgess.

Op dit moment wordt het oratorium 'Jezus op aarde' van Marco den Toom voorbereid.

In zijn laatste grote koorproject 'Van Classic tot Gospel' heeft hij zijn koren en publiek laten genieten van allerlei verschillende muziekstijlen uit verschillende tijden.

Het bestuur gaat dan ook met veel vertrouwen de toekomst in met Thom Hesseling.

Dit jaar bestaat 'Laudate Deum' 50 jaar.
Het koor 'Pro Rege' uit Dokkum vierde vorig jaar het 50 jarig jubileum en in het kader daarvan zijn er twee uitwisselingsconcerten georganiseerd. Vorig jaar was er een gezamenlijk concert in ‘Het Noorderlicht’ in Wezep en op 24 september staat er een gezamenlijk concert in Dokkum gepland.

Op 12 november geeft 'Laudate Deum' in Wezep een jubileumconcert in het kader van het 50 jarig bestaan.

Dat concert word gehouden in de Gereformeerde Kerk 'De Morgenster'. Het programma blijft nog even een verrassing.

Ook zijn wij van plan om in 2017 weer een CD op te nemen, dit maal dus onder leiding van onze nieuwe dirigent Thom Hesseling.

Wie belangstelling heeft om mee te zingen of om eens te komen luisteren, is van harte welkom tijdens de repetities op de dinsdagavonden om 19.45 uur in de Kruiskerk aan de Kerkweg in Wezep.