Log hier in:

Verslag CD-opname

Zaterdag 13 mei vond in de Grote Kerk in Hasselt een CD-opname plaats o.l.v. onze dirigent Thom Hesseling en met verdere medewerking van pianist Harrie Stijf, organist Gerwin Boswijk en tenor Martin Vermeer.

De aanvangstijd was 08.30 uur, maar vóór 08.00 uur waren de eerste koorleden al aanwezig. Het was al net als bij het jaarlijkse schoolreisje van vroeger: je slaapt onrustig, je bent vroeg wakker en je wilt zeker niet te laat komen.

Eén van de koorleden was kennelijk wat van slag en was in koorkostuum gekomen.

Volgens iemand die het weten kan heeft dit verder geen (positieve) invloed gehad op de kwaliteit van de opname.

Na het gebruikelijk geharrewar over de precieze opstelling zat iedereen om 08.30 uur startklaar, maar .... waar bleeft de dirigent?

Na enkele minuten bleek dat deze letterlijk "achter de muziek aan" was geweest.

Wat was het geval: Muziekvereniging "Irene" uit Hasselt was net vertrokken voor een 25 kilometer lange sponsortocht door de Gemeente Zwartewaterland en blokkeerde daardoor het verkeer.

Nadat de dirigent was gearriveerd en Bea Schreurs -klankregisseur van HOVO Records- het koor wat aanwijzingen had gegeven werd nog wat ingezongen.

Daarna starttten de opnames door HOVO Records uit Elburg.

Deze moesten wel een aantal malen worden onderbroken vanwege verkeerslawaai, kerkklok, carillon, verkeer, gekuch en genies.

Rond 16.15 uur konden de opnames worden beëindigd.

Bij het verlaten van het kerkgebouw werden de koorleden nog verrast door Muziekvereniging "Irene" die na de lange wandeling weer terug was in Hasselt en voorbij de kerk kwam marcheren.

Voor velen was het wel een lange -en vermoeiende- opnamedag waarbij de koorleden hopen dat de inspanningen zullen worden beloond met een mooie CD.

Een koorlid

Kijkt u ook nog even naar de foto's