Log hier in:

2018 kerstconcert

NIEUW SEIZOEN 2018-2019 LAUDATE DEUM WEZEP

Wat is het toch een heerlijk lange, warme zomer! We genieten er zoveel mogelijk van. Maar we kijken ook alweer vooruit naar het winterseizoen. Dinsdag 4 september begint het interkerkelijke christelijke mannenkoor Laudate Deum Wezep dan ook weer met de repetities. Waar we voor repeteren?

Op zaterdag 18 december geven we ons Kerstconcert in de Kruiskerk in Wezep waarbij we medewerking krijgen van het Vocaal Ensemble Pavane en de steeds bekender wordende Erica Vogel. Hiervoor gaan we binnenkort repeteren.
Verder staat er voor 2 maart 2019 nog een concert op het programma. We zingen dan in de Vredeskerk in Wezep samen met Mannenkoor ’t Harde en opnieuw is aanwezig Erica Vogel.

Daarnaast treden we ook op in verzorgingstehuizen en werken we mee aan kerkdiensten.
Het is in ons koor laagdrempelig, je mag direct al tussen de andere mannen staan om mee te zingen.  We zingen meestal Nederlandstalige geestelijke liederen en Psalmen. Maar ook enkele Engelstalige liederen staan in het repertoire.

Dus mannen zing je graag dan ben je van harte welkom.

Wij repeteren op dinsdagavond in de Kruiskerk, Kerkweg 6,  8091 GA  Wezep. We beginnen om 19.45 uur en houden tussendoor een gezellige pauze waarin de laatste nieuwtjes uitgewisseld kunnen worden!

Voel je er wat voor om mee te doen, kom dan naar de repetitie op dinsdag 4 september. En natuurlijk kan dat ook op een volgende dinsdag!

Paas- en Passieconcert 2018 in de Kruiskerk

Paas- en Passieconcert 2018
Inzingen Laudate Deum
Paas- en Passieconcert 2018
Vroege bezoekers
Paas- en Passieconcert 2018
Inzingen o.l.v. dirigent Thom Hesseling
Paas- en Passieconcert 2018
Inzingen, Harrie Stijf voor de begeleiding
Paas- en Passieconcert 2018
Even uitrusten na het inzingen
Paas- en Passieconcert 2018
El Shaddai, dirigent Wim Rouw
Paas- en Passieconcert 2018
El Shaddai, soliste
Paas- en Passieconcert 2018
Koffiepauze El Shaddai
Paas- en Passieconcert 2018
El Shaddai, Wim Rouw en zoon

HET IS WEER VERKIEZINGSTIJD

En voor leden van de Rabobank valt er nog meer te stemmen!

rabo clubkas campagne

Vergeet de Rabobank Clubkas Campagne niet.

Heeft u een stemformulier en wilt u ons helpen?
U kunt ons vinden op de website van de campagne onder:
Woonplaats Oldebroek-Wezep
Mannenkoor "Laudate Deum"

Alvast bedankt voor uw stem!

 

PRESENTATIE NIEUWE CD     De foto's

Zaterdag 13 mei alweer werd in de Grote Kerk in Hasselt een cd opgenomen o.l.v. onze dirigent Thom Hesseling en met medewerking van pianist Harrie Stijf, organist Gerwin Boswijk en tenor Martin Vermeer.

De opname van deze cd werd verzorgd door HOVO Records uit Elburg en inmiddels is de cd, genaamd: Haven van Rust, tijdens een gezellige avond gepresenteerd in de kerk De Morgenster in Wezep. In deze kerk wordt al vele jaren het jaarlijkse concert van het koor gehouden. Aan het begin van de avond werd een ieder van harte welkom geheten door onze voorzitter Gerrit Koops. Het programma van de avond was gevarieerd. Een aantal liederen van de nieuwe cd werd tezamen met diegenen die ook aan de opnames hebben meegewerkt ten gehore gebracht. Op de cd staan een aantal nieuwe liederen die in het afgelopen jaar met veel plezier door het koor zijn ingestudeerd en een aantal andere liederen die al langere tijd in het repertoire zitten. Ook die mochten niet op de cd ontbreken. Bijzonder tijdens de presentatie was de opkomst van het koor, dat al zingend zijn plaats op het podium innam. Dat werd zeer gewaardeerd door het publiek.

Halverwege de avond werd de cd door de heer Tim Hoogland van HOVO Records officieel uitgereikt aan de voorzitter van het koor. Hij deed dat door nog even de opnames te memoreren die voor velen best inspannend waren. Want om kwaliteit te kunnen leveren moesten de liederen namelijk enkele malen gezongen worden om zodoende een cd met mooi geluid af te kunnen leveren. En dat is klankregisseur Bea Schreurs van HOVO heel goed gelukt volgens degenen die de cd inmiddels beluisterd hebben.

Aansluitend aan de uitreiking werd door de voorzitter ook nog een lid in het zonnetje gezet, namelijk de heer Menno v.d. Weerd die inmiddels al 50 jaar bij Laudate Deum zingt. Zijn vrouw en dochter die hiervan van tevoren op de hoogte waren, was het gelukt om dit geheim te houden en de uitreiking van de oorkonde en de benoeming tot erelid waren dan ook een grote verrassing voor hem. En als dank voor de vele avonden dat het gezin hem heeft moeten missen, ontving zijn vrouw een mooie bos bloemen. Menno is trouwens al het tweede lid dat al zo lange tijd bij het koor zingt. Ook de heer Gerrit van ’t Ende werd al tot erelid benoemd.

Laudate Deum, wat betekent: Loof de Heer, heeft als doelstelling: ‘Gegrond op Gods woord, de zang als een gave Gods beoefenen en daarmede Gods Naam verheerlijken.’ Dit doel willen we bereiken door wekelijks te repeteren en ons te laten zien in het openbaar. Mannen die zich daardoor aangesproken voelen, worden van harte uitgenodigd om bij ons interkerkelijke koor mee te komen zingen! De wekelijkse repetities zijn trouwens in de Kruiskerk in Wezep. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een keertje langskomen en eventueel meezingen.

REGIOCONCERT

Zaterdag 7 oktober 2017 werd in samenwerking met de KCZB een regioconcert georganiseerd. Drie koren traden na elkaar op en slaagden erin om de handen van het publiek op elkaar te krijgen.
Van deze avond werd een impressie gemaakt door Wezeper Jan Bredewout. U kunt deze bekijken op de site Locourant.nl door op de link te klikken en vervolgens de video te starten.

 link naar Locourant

Op onze eigen site zijn ook nog de foto's te zien.

Klik hier om naar de foto's te gaan.

 

 

Flyer Regioconcert 7 okt.2017

Nieuw seizoen C.M.K. "Laudate Deum" Wezep

Op dinsdag 5 september begint het zangseizoen weer van Laudate Deum.
Het is in ons koor laagdrempelig, je mag direct al tussen de andere mannen staan om mee te zingen.
Wij zingen meestal Nederlandstalige geestelijke liederen en Psalmen.
Ook enkele Engelse liederen staan in het repertoire.

Mannen zing je graag, dan ben je van harte welkom

Wij repeteren elke dinsdagavond in de Kruiskerk, Kerkweg 6, 8091 GA Wezep, aanvang 19.45 uur.
Wij gaan nu repeteren voor het Regioconcert op zaterdag 7 oktober ,dat we samen met de K.C.Z.B. organiseren.
Aan deze avond werken mee:


Euphonion Singers uit Wilsum
Gospelkoor Inspiration uit Harderwijk


Verder werken we op zaterdag 28 oktober mee aan een concert samen met C.M.K. 't Harde in de Elimkerk in 't Harde.
Dus genoeg te repeteren, voel je er wat voor om mee te doen, kom dan naar de repetitie op dinsdag 5 september.

BARBECUE

Na een week met (zeer) warme dagen was zaterdag 24 juni de dag van de barbecue aangebroken. Met iets minder mooi weer dan gehoopt, maar gelukkig brachten de gasten een zonnig humeur mee en was het binnen in ieder geval warm. Hieronder ziet u een collage van een aantal sfeerfoto's.

 web2017bbccollage

 

Verslag CD-opname

Zaterdag 13 mei vond in de Grote Kerk in Hasselt een CD-opname plaats o.l.v. onze dirigent Thom Hesseling en met verdere medewerking van pianist Harrie Stijf, organist Gerwin Boswijk en tenor Martin Vermeer.

De aanvangstijd was 08.30 uur, maar vóór 08.00 uur waren de eerste koorleden al aanwezig. Het was al net als bij het jaarlijkse schoolreisje van vroeger: je slaapt onrustig, je bent vroeg wakker en je wilt zeker niet te laat komen.

Eén van de koorleden was kennelijk wat van slag en was in koorkostuum gekomen.

Volgens iemand die het weten kan heeft dit verder geen (positieve) invloed gehad op de kwaliteit van de opname.

Na het gebruikelijk geharrewar over de precieze opstelling zat iedereen om 08.30 uur startklaar, maar .... waar bleeft de dirigent?

Na enkele minuten bleek dat deze letterlijk "achter de muziek aan" was geweest.

Wat was het geval: Muziekvereniging "Irene" uit Hasselt was net vertrokken voor een 25 kilometer lange sponsortocht door de Gemeente Zwartewaterland en blokkeerde daardoor het verkeer.

Nadat de dirigent was gearriveerd en Bea Schreurs -klankregisseur van HOVO Records- het koor wat aanwijzingen had gegeven werd nog wat ingezongen.

Daarna starttten de opnames door HOVO Records uit Elburg.

Deze moesten wel een aantal malen worden onderbroken vanwege verkeerslawaai, kerkklok, carillon, verkeer, gekuch en genies.

Rond 16.15 uur konden de opnames worden beëindigd.

Bij het verlaten van het kerkgebouw werden de koorleden nog verrast door Muziekvereniging "Irene" die na de lange wandeling weer terug was in Hasselt en voorbij de kerk kwam marcheren.

Voor velen was het wel een lange -en vermoeiende- opnamedag waarbij de koorleden hopen dat de inspanningen zullen worden beloond met een mooie CD.

Een koorlid

Kijkt u ook nog even naar de foto's

Uitvoering Paasconcert 2017

Tijdens een ingetogen bijeenkomst werden er liederen ten gehore gebracht door Laudate Deum dat versterkt werd door een solist.

Bijzonder was het Passieconcert 'Brood en wijn' dat bestond uit afwisselend zang en bijbellezing, uitgevoerd door 'His Reflection'.

His ReflectionLaudate DeumPassieconcert

Wij geloven in het leven dat ons door God geschonken is!

Komt u ook?pasen 2017 raambiljet welko

Huldiging jubilarissen tijdens Jaarvergadering 2017

Tijdens de jaarvergadering op dinsdag 21 februari 2017 werden zes mannen in het zonnetje gezet omdat ze een jubileum bereikt hadden. Zij kregen van de voorzitter Gerrit Koops ter herinnering een oorkonde en een attentie uitgereikt. Ook een mooie bos bloemen voor elke jubilaris ontbrak niet.

foto jubilarissen 2017
De zes jubilarissen van 2017
foto Jan vd Bosch en echtgenote
Jan v.d. Bosch, 25 jaar lid
foto van GW Dijkslag en echtgenote
Gerrit Willem Dijkslag, 25 jaar lid
foto van Jan vd Hoek
Jan v.d. Hoek, 25 jaar lid
foto van Henk Schoenman
Henk Schoenman, 25 jaar lid
foto van Wiebe Mulder
Wiebe Mulder, 40 jaar lid
foto van Menno vd Weerd
Menno v.d. Weerd, 50 jaar lid

We gaan een nieuwe CD opnemen

Voor het nieuwe jaar staan er alweer de nodige activiteiten gepland waarvan de opname van onze nieuwe CD  in mei 2017 een hoogtepunt is. Er worden de komende tijd de nodige nieuwe liederen ingestudeerd om die straks op de CD te kunnen zetten.
Er wordt dus druk gerepeteerd maar de gezelligheid wordt daarbij zeker niet vergeten.

Mannen, als u mee wilt zingen, kan dat! Dinsdagavond 3 januari is de eerste repetitie van het nieuwe jaar, dan bent u van harte welkom. We beginnen dan om 19.45 uur, in de Kruiskerk in Wezep. Na een uurtje zingen is er die avond dan ook de nieuwjaarsbijeenkomst waarop u de koorleden kunt ontmoeten.

Voorafgaand aan de CD opname staan nog verschillende optredens gepland, waaronder het Paasconcert. In de AGENDA staat waar we naar toe gaan. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan eens luisteren naar een optreden en wellicht besluit u dan om met ons mee te doen!

Een impressie van ons jubileumconcert

(Zie ook YouTube Laudate Deum Wezep)

 

 

 

 

Verslag jubileumconcert C.M.K. “Laudate Deum” Wezep 

Met als motto “Laudate Deum 50 jaar jong!!!” werd zaterdagavond 12 november j.l. een feestelijk jubileumconcert gehouden ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Christelijk Mannenkoor “Laudate Deum” uit Wezep in de goed gevulde Ned. Geref. Kerk “De Morgenster” in Wezep.

Naast “Laudate Deum” werkten mee: Marco Hoorn, bariton; Martien   van der Zwan, orgel; Harrie Stijf, vleugel en een Begeleidingsensemble.
De algehele leiding was in handen van Thom Hesseling, vanaf 1 mei j.l. dirigent van “Laudate Deum”.
 
 
12 11 2016 Koor
 
“Laudate Deum” opende de avond met “Zingt een nieuw lied”.
Na opening en verwelkoming door de voorzitter van “Laudate Deum”, Gerrit Koops, was het woord aan de burgemeester van Oldebroek, Mr. A. Hoogendoorn die naast het koor ook koorlid Gerrit van ’t Ende geluk wenste met diens persoonlijk 50-jarig koorjubileum. Namens het bestuur kon hij de jubilaris meedelen, dat het bestuur van “Laudate Deum” heeft besloten om hem tot erelid te benoemen en overhandigde hem daarbij de bijbehorende oorkonde. Na een hartelijk applaus van alle aanwezigen bood de voorzitter van “Laudate Deum” de jubilaris namens bestuur, dirigent en leden de felicitaties en een mooi  boeket aan.
 
12 11 2016 HuldigingVan'tEn
 
 
 
 
Na het gezamenlijk zingen van “Tel Uw zegeningen” was de beurt aan het koor.
In een aantal blokjes werden een groot aantal liederen uit het oude en het nieuwe repertoire ten gehore gebracht, waarvan een aantal met solistische bijdrage van Marco Hoorn en/of het ensemble.
De blokjes koorzang werden afgewisseld met solo-optredens van bariton Marco Hoorn en een muzikaal intermezzo van het Ensemble.
 
 
 
12 11 2016 EnsembleVleugel
12 11 2016 MarcoHoorn
 
 

Na de sluiting door de voorzitter besloot “Laudate Deum” het jubileumconcert met “God and God alone”, waarna gezamenlijk “Kroon Hem met gouden kroon” werd gezongen.
De vele aanwezigen gaven met een staande ovatie aan erg van dit jubileumconcert te hebben genoten terwijl er ook na afloop nog veel lovende woorden zijn gesproken.
“Laudate Deum” kan terugzien op een prachtig jubileumconcert. Naast het mannenkoor hebben zeker ook alle medewerkenden -met in het bijzonder de bariton Marco Hoorn- een waardevolle bijdrage geleverd aan het succes van dit jubileumconcert.
“Laudate Deum 50 jaar jong!!!” en …….. op naar de 55!!!
 
Verslag door een koorlid

"Jubileumconcert C.M.K. Laudate Deum, 50 jaar jong!!!”

flyer concert 12 nov.2016

 

Afgelopen september was het 50 jaar geleden dat enkele inwoners van Wezep besloten om een  Christelijk Mannenkoor op te richten onder de naam “Laudate Deo” (Looft God). Op 12 september 1966 werd -met als dirigent Roel Kaper- de eerste repetitieavond gehouden in een lokaal van de Gereformeerde school “De Rank” aan de Ruitersveldweg in Wezep. Tijdens de eerste jaarvergadering op 6 maart 1967 werd de naam “Laudate Deo” gewijzigd in “Laudate Deum” (Looft de Heer).
Sinds 1 mei 2016 staat “Laudate Deum” onder de bezielende leiding van Thom Hesseling.


Naast het geven van concerten verleent het koor haar medewerking aan kerkdiensten en treedt daarnaast op in zorg- en verpleegcentra. Momenteel  schommelt het ledenaantal tussen de 60 en 65 leden.
Met als motto “C.M.K. Laudate Deum, 50 jaar jong!!!”, organiseert het Christelijk Mannenkoor “Laudate Deum” op zaterdag 12 november a.s., aanvang 19.30 uur, een jubileumconcert in de Nederlands Gereformeerde Kerk “De Morgenster” aan de Zuiderzeestraatweg 503 in Wezep.


Naast het Mannenkoor wordt medewerking verleend door Marco Hoorn, bariton; Martien van der Zwan, orgel; Harrie stijf, vleugel en een begeleidingsensemble. De algehele leiding is in handen van Thom Hesseling. Het belooft een mooie avond te worden en u wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

 

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Evangelische Boekwinkel “De Rivier”, Meidoornpassage 14c in Wezep, bij de leden en ’s avonds aan de kerk. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (kinderen tot 12 jaar gratis). De kerk is open vanaf 19.00 uur.

We beginnen weer!

 

Koor Laudate Deum

Op 23 augustus start Laudate Deum met het nieuwe seizoen.

Onder leiding van de nieuwe dirigent Thom Hesseling, starten wij de repetities op dinsdagavond om 19.45 uur in de Kruiskerk Kerkweg 6 in Wezep.

Op het programma voor dit jaar staat o.a. een uitwisselingsconcert met het Christelijk mannenkoor "Pro Rege" in Dokkum.

Dat concert wordt gehouden op zaterdag 24 september in de Grote kerk in Dokkum, aanvang is 8.00 uur.

Op zaterdag 12 november hebben wij ons 50 jarig jubileumconcert, dit wordt gehouden in de Morgenster in Wezep, aanvang is 19.30 uur.

Dus is er genoeg om te repeteren.

Graag zien we dat er nieuwe mannen bij ons koor komen, want zingen is een leuke en gezellige bezigheid. Wij verwelkomen de aspirant leden graag op dinsdagavond 23 augustus.

Dan kan er vrijblijvend geluisterd en eventueel al meegezongen worden.

De koffie staat altijd klaar.

Info via website: www.laudatedeumwezep.nl of tel. 038-3763367.


Chr. Mannenkoor LAUDATE DEUM heeft een nieuwe dirigent

Op 1 mei heeft er een wisseling van dirigent plaatsgevonden bij 'Laudate Deum'.

Na 14 jaar dirigent te zijn geweest, gaat Dick van Asselt weg bij ons koor en gaat hij op andere wijze verder met zijn carrière.
Hij wordt opgevolgd door Thom Hesseling.

foto van Thom Hesseling 

Thom is geboren en opgegroeid in Alphen aan den Rijn. Daar kreeg hij zijn eerste orgellessen.

Op 15 jarige leeftijd werd Thom benoemd als vaste organist in de Hervormde gemeente van Hazerswoude-Dorp en niet veel later volgde ook een aanstelling in de Sionskerk te Alphen aan den Rijn.

Op 17 jarige leeftijd is Thom, in Utrecht, orgel, zang, muziektheorie en koordirectie gaan studeren onder leiding van de bekende organist/musicus Piet van der Steen.

In 2003 volgde de verhuizing naar de Veluwe.

Nu is hij één van de vaste bespelers van het orgel in 'Het Visnet' in Harderwijk-Frankrijk en regelmatig gastorganist/-pianist in zang-, kerk- of Cantatediensten.

Thom is inmiddels 22 jaar vaste dirigent van de Christelijk gemengde zangvereniging 'de Lofstem' uit Woubrugge. En sinds een aantal jaar van het Gereformeerd Kerkkoor Urk en het projectkoor van de Veluwse Bovenstem in Putten. Daarnaast werkt hij samen met een aantal projectkoren en valt regelmatig in als repetitor of gastdirigent bij Zangvereniging Concertante in Voorburg, Mannenkoor 'Halleluja' op Urk, Zon en Zegen in Biddinghuizen en andere koren.

Door zijn veelzijdigheid, inspirerende repetities, brede kennis van de koorwereld en koormuziek wordt Thom regelmatig gevraagd bij koordagen of weekenden.

Hij houdt ervan om, naast de zangdiensten en kleine optredens, projectmatige concerten aan te pakken die een breed publiek bedienen.

In de afgelopen jaren zijn met het koor 'De Lofstem' uit Woubrugge een aantal CD’s opgenomen en zijn de volgende werken uitgevoerd: 'Psalm 42'  van Mendelssohn, Messe Solenelle van Gounod en 'The Promise of Christmas' van Dan Burgess.

Op dit moment wordt het oratorium 'Jezus op aarde' van Marco den Toom voorbereid.

In zijn laatste grote koorproject 'Van Classic tot Gospel' heeft hij zijn koren en publiek laten genieten van allerlei verschillende muziekstijlen uit verschillende tijden.

Het bestuur gaat dan ook met veel vertrouwen de toekomst in met Thom Hesseling.

Dit jaar bestaat 'Laudate Deum' 50 jaar.
Het koor 'Pro Rege' uit Dokkum vierde vorig jaar het 50 jarig jubileum en in het kader daarvan zijn er twee uitwisselingsconcerten georganiseerd. Vorig jaar was er een gezamenlijk concert in ‘Het Noorderlicht’ in Wezep en op 24 september staat er een gezamenlijk concert in Dokkum gepland.

Op 12 november geeft 'Laudate Deum' in Wezep een jubileumconcert in het kader van het 50 jarig bestaan.

Dat concert word gehouden in de Gereformeerde Kerk 'De Morgenster'. Het programma blijft nog even een verrassing.

Ook zijn wij van plan om in 2017 weer een CD op te nemen, dit maal dus onder leiding van onze nieuwe dirigent Thom Hesseling.

Wie belangstelling heeft om mee te zingen of om eens te komen luisteren, is van harte welkom tijdens de repetities op de dinsdagavonden om 19.45 uur in de Kruiskerk aan de Kerkweg in Wezep.