Log hier in:

Afsluiting seizoen Laudate Deum Wezep

Optreden Mariposa 't Harde

Het was warm maar dat weerhield de mannen er niet van om weer een prachtig optreden neer te zetten.
In de zaal op de benedenverdieping waren weer veel mensen bijeengekomen om ervan te genieten. Ook op de overloop van de tweede verdieping hadden een aantal mensen plaatsgenomen.
Voor en in de pauze werd er genoten van een heerlijk kopje koffie met een koekje erbij. Ondanks de warmte smaakte de koffie prima!
Van de mogelijkheid om verzoeknummers in te dienen vanaf het meegebrachte blad met teksten werd graag gebruikgemaakt. De liederen werden vervolgens gezamenlijk met het koor gezongen. Hopelijk volgend jaar weer!

2019 Mariposa

Benefietconcert Izvor

 

benefietizvor3

 

Zaterdag 2 maart vond het benefietconcert t.b.v. de Stichting Vrienden van Izvor plaats.
Mannenkoor ’t Harde en Laudate Deum Wezep leverden in een ontspannen sfeer hieraan een bijdrage door afwisselend een aantal liederen te zingen.

Niek Vedelaar en Johan de Graaf bespeelden piano en orgel. En, last but not least, ook Erica Vogel was bereid om aan het concert mee te werken. Zij zong en speelde dwarsfluit. Halverwege de avond werd door hen een prachtig muzikaal intermezzo verzorgd.

Door middel van een presentatie werd nadere informatie gegeven over de stichting Vrienden van Izvor.
Al meer dan 20 jaar wordt door Elles van der Beek en Erica Hijkoop humanitaire hulp verleend in Roemenië. De stichting, welbekend in Wezep, Hattemerbroek en omstreken, zet zich op vele manieren in om hiervoor geld in te zamelen. Wij als koor zijn blij dat wij op onze wijze hieraan hebben kunnen bijdragen en weten dat het geld dat bij elkaar is gebracht een goede bestemming zal krijgen.

 

izvor collage

 


Wij bedanken u van harte voor de aanwezigheid, want zonder u als publiek had deze avond niet kunnen slagen!
Wilt u meer weten over de stichting, kijkt u dan even op hun website:

 

link izvor

 

Jan Bredewout maakte een (video)verslag van de avond dat u kunt vinden op de website van Locourant:

 

link loco

 

2019 2 maart

Start 2019 Christelijk Mannenkoor Laudate Deum

 2018kerst 14

Na een indrukwekkend kerstconcert op 18 december jl. in de Kruiskerk is 2018 afgesloten en konden de koorleden genieten van een korte kerstvakantie. Inmiddels zijn de leden weer gestart met het instuderen van hun koormuziek, want tot de zomervakantie staan er een groot aantal optredens gepland in Wezep en andere plaatsen in Nederland.

De start op 9 januari jl. was ook de start voor de nieuwe dirigent Albert van Maanen. Albert is geen onbekende in de koorwereld en geeft leiding aan verschillende koren in o.a. Putten, Garderen, Ermelo en Lunteren.

Voor iedere man die de zang een warm hart toe draagt en van het christelijke lied houdt is dit een goed moment om eens vrijblijvend een repetitieavond bij te komen wonen en mee te zingen. Je kunt daarna ook eenvoudiger beoordelen of het zingen in een koor wat voor je is en eventueel beslissen om lid te worden van ons koor dat inmiddels al meer dan 50 jaar bestaat!

De repetities zijn iedere woensdagavond om 19.30 uur in de Kruiskerk, Kerkweg 6 te Wezep.
Ieder is van harte welkom bij het Wezeps mannenkoor Laudate Deum.

 

2018 kerstconcert

NIEUW SEIZOEN 2018-2019 LAUDATE DEUM WEZEP

Wat is het toch een heerlijk lange, warme zomer! We genieten er zoveel mogelijk van. Maar we kijken ook alweer vooruit naar het winterseizoen. Dinsdag 4 september (vanaf 2019 repeteren we op de woensdagavond!) begint het interkerkelijke christelijke mannenkoor Laudate Deum Wezep dan ook weer met de repetities. Waar we voor repeteren?

Op zaterdag 18 december geven we ons Kerstconcert in de Kruiskerk in Wezep waarbij we medewerking krijgen van het Vocaal Ensemble Pavane en de steeds bekender wordende Erica Vogel. Hiervoor gaan we binnenkort repeteren.
Verder staat er voor 2 maart 2019 nog een concert op het programma. We zingen dan in de Vredeskerk in Wezep samen met Mannenkoor ’t Harde en opnieuw is aanwezig Erica Vogel.

Daarnaast treden we ook op in verzorgingstehuizen en werken we mee aan kerkdiensten.
Het is in ons koor laagdrempelig, je mag direct al tussen de andere mannen staan om mee te zingen.  We zingen meestal Nederlandstalige geestelijke liederen en Psalmen. Maar ook enkele Engelstalige liederen staan in het repertoire.

Dus mannen zing je graag dan ben je van harte welkom.

Wij repeteren op dinsdagavond (woensdagavond vanaf 9-1-2019) in de Kruiskerk, Kerkweg 6,  8091 GA  Wezep. We beginnen om 19.45 uur en houden tussendoor een gezellige pauze waarin de laatste nieuwtjes uitgewisseld kunnen worden.

Voel je er wat voor om mee te doen, kom dan naar de repetitie en zing met ons mee!

Paas- en Passieconcert 2018 in de Kruiskerk

Paas- en Passieconcert 2018
Inzingen Laudate Deum
Paas- en Passieconcert 2018
Vroege bezoekers
Paas- en Passieconcert 2018
Inzingen o.l.v. dirigent Thom Hesseling
Paas- en Passieconcert 2018
Inzingen, Harrie Stijf voor de begeleiding
Paas- en Passieconcert 2018
Even uitrusten na het inzingen
Paas- en Passieconcert 2018
El Shaddai, dirigent Wim Rouw
Paas- en Passieconcert 2018
El Shaddai, soliste
Paas- en Passieconcert 2018
Koffiepauze El Shaddai
Paas- en Passieconcert 2018
El Shaddai, Wim Rouw en zoon

HET IS WEER VERKIEZINGSTIJD

En voor leden van de Rabobank valt er nog meer te stemmen!

rabo clubkas campagne

Vergeet de Rabobank Clubkas Campagne niet.

Heeft u een stemformulier en wilt u ons helpen?
U kunt ons vinden op de website van de campagne onder:
Woonplaats Oldebroek-Wezep
Mannenkoor "Laudate Deum"

Alvast bedankt voor uw stem!

 

PRESENTATIE NIEUWE CD     De foto's

Zaterdag 13 mei alweer werd in de Grote Kerk in Hasselt een cd opgenomen o.l.v. onze dirigent Thom Hesseling en met medewerking van pianist Harrie Stijf, organist Gerwin Boswijk en tenor Martin Vermeer.

De opname van deze cd werd verzorgd door HOVO Records uit Elburg en inmiddels is de cd, genaamd: Haven van Rust, tijdens een gezellige avond gepresenteerd in de kerk De Morgenster in Wezep. In deze kerk wordt al vele jaren het jaarlijkse concert van het koor gehouden. Aan het begin van de avond werd een ieder van harte welkom geheten door onze voorzitter Gerrit Koops. Het programma van de avond was gevarieerd. Een aantal liederen van de nieuwe cd werd tezamen met diegenen die ook aan de opnames hebben meegewerkt ten gehore gebracht. Op de cd staan een aantal nieuwe liederen die in het afgelopen jaar met veel plezier door het koor zijn ingestudeerd en een aantal andere liederen die al langere tijd in het repertoire zitten. Ook die mochten niet op de cd ontbreken. Bijzonder tijdens de presentatie was de opkomst van het koor, dat al zingend zijn plaats op het podium innam. Dat werd zeer gewaardeerd door het publiek.

Halverwege de avond werd de cd door de heer Tim Hoogland van HOVO Records officieel uitgereikt aan de voorzitter van het koor. Hij deed dat door nog even de opnames te memoreren die voor velen best inspannend waren. Want om kwaliteit te kunnen leveren moesten de liederen namelijk enkele malen gezongen worden om zodoende een cd met mooi geluid af te kunnen leveren. En dat is klankregisseur Bea Schreurs van HOVO heel goed gelukt volgens degenen die de cd inmiddels beluisterd hebben.

Aansluitend aan de uitreiking werd door de voorzitter ook nog een lid in het zonnetje gezet, namelijk de heer Menno v.d. Weerd die inmiddels al 50 jaar bij Laudate Deum zingt. Zijn vrouw en dochter die hiervan van tevoren op de hoogte waren, was het gelukt om dit geheim te houden en de uitreiking van de oorkonde en de benoeming tot erelid waren dan ook een grote verrassing voor hem. En als dank voor de vele avonden dat het gezin hem heeft moeten missen, ontving zijn vrouw een mooie bos bloemen. Menno is trouwens al het tweede lid dat al zo lange tijd bij het koor zingt. Ook de heer Gerrit van ’t Ende werd al tot erelid benoemd.

Laudate Deum, wat betekent: Loof de Heer, heeft als doelstelling: ‘Gegrond op Gods woord, de zang als een gave Gods beoefenen en daarmede Gods Naam verheerlijken.’ Dit doel willen we bereiken door wekelijks te repeteren en ons te laten zien in het openbaar. Mannen die zich daardoor aangesproken voelen, worden van harte uitgenodigd om bij ons interkerkelijke koor mee te komen zingen! De wekelijkse repetities zijn trouwens in de Kruiskerk in Wezep. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een keertje langskomen en eventueel meezingen.

REGIOCONCERT

Zaterdag 7 oktober 2017 werd in samenwerking met de KCZB een regioconcert georganiseerd. Drie koren traden na elkaar op en slaagden erin om de handen van het publiek op elkaar te krijgen.
Van deze avond werd een impressie gemaakt door Wezeper Jan Bredewout. U kunt deze bekijken op de site Locourant.nl door op de link te klikken en vervolgens de video te starten.

 link naar Locourant

Op onze eigen site zijn ook nog de foto's te zien.

Klik hier om naar de foto's te gaan.

 

 

Flyer Regioconcert 7 okt.2017

Nieuw seizoen C.M.K. "Laudate Deum" Wezep

Op dinsdag 5 september begint het zangseizoen weer van Laudate Deum.
Het is in ons koor laagdrempelig, je mag direct al tussen de andere mannen staan om mee te zingen.
Wij zingen meestal Nederlandstalige geestelijke liederen en Psalmen.
Ook enkele Engelse liederen staan in het repertoire.

Mannen zing je graag, dan ben je van harte welkom

Wij repeteren elke dinsdagavond in de Kruiskerk, Kerkweg 6, 8091 GA Wezep, aanvang 19.45 uur.
Wij gaan nu repeteren voor het Regioconcert op zaterdag 7 oktober ,dat we samen met de K.C.Z.B. organiseren.
Aan deze avond werken mee:


Euphonion Singers uit Wilsum
Gospelkoor Inspiration uit Harderwijk


Verder werken we op zaterdag 28 oktober mee aan een concert samen met C.M.K. 't Harde in de Elimkerk in 't Harde.
Dus genoeg te repeteren, voel je er wat voor om mee te doen, kom dan naar de repetitie op dinsdag 5 september.

BARBECUE

Na een week met (zeer) warme dagen was zaterdag 24 juni de dag van de barbecue aangebroken. Met iets minder mooi weer dan gehoopt, maar gelukkig brachten de gasten een zonnig humeur mee en was het binnen in ieder geval warm. Hieronder ziet u een collage van een aantal sfeerfoto's.

 web2017bbccollage

 

Verslag CD-opname

Zaterdag 13 mei vond in de Grote Kerk in Hasselt een CD-opname plaats o.l.v. onze dirigent Thom Hesseling en met verdere medewerking van pianist Harrie Stijf, organist Gerwin Boswijk en tenor Martin Vermeer.

De aanvangstijd was 08.30 uur, maar vóór 08.00 uur waren de eerste koorleden al aanwezig. Het was al net als bij het jaarlijkse schoolreisje van vroeger: je slaapt onrustig, je bent vroeg wakker en je wilt zeker niet te laat komen.

Eén van de koorleden was kennelijk wat van slag en was in koorkostuum gekomen.

Volgens iemand die het weten kan heeft dit verder geen (positieve) invloed gehad op de kwaliteit van de opname.

Na het gebruikelijk geharrewar over de precieze opstelling zat iedereen om 08.30 uur startklaar, maar .... waar bleeft de dirigent?

Na enkele minuten bleek dat deze letterlijk "achter de muziek aan" was geweest.

Wat was het geval: Muziekvereniging "Irene" uit Hasselt was net vertrokken voor een 25 kilometer lange sponsortocht door de Gemeente Zwartewaterland en blokkeerde daardoor het verkeer.

Nadat de dirigent was gearriveerd en Bea Schreurs -klankregisseur van HOVO Records- het koor wat aanwijzingen had gegeven werd nog wat ingezongen.

Daarna starttten de opnames door HOVO Records uit Elburg.

Deze moesten wel een aantal malen worden onderbroken vanwege verkeerslawaai, kerkklok, carillon, verkeer, gekuch en genies.

Rond 16.15 uur konden de opnames worden beëindigd.

Bij het verlaten van het kerkgebouw werden de koorleden nog verrast door Muziekvereniging "Irene" die na de lange wandeling weer terug was in Hasselt en voorbij de kerk kwam marcheren.

Voor velen was het wel een lange -en vermoeiende- opnamedag waarbij de koorleden hopen dat de inspanningen zullen worden beloond met een mooie CD.

Een koorlid

Kijkt u ook nog even naar de foto's

Uitvoering Paasconcert 2017

Tijdens een ingetogen bijeenkomst werden er liederen ten gehore gebracht door Laudate Deum dat versterkt werd door een solist.

Bijzonder was het Passieconcert 'Brood en wijn' dat bestond uit afwisselend zang en bijbellezing, uitgevoerd door 'His Reflection'.

His ReflectionLaudate DeumPassieconcert

Wij geloven in het leven dat ons door God geschonken is!

Komt u ook?pasen 2017 raambiljet welko

Huldiging jubilarissen tijdens Jaarvergadering 2017

Tijdens de jaarvergadering op dinsdag 21 februari 2017 werden zes mannen in het zonnetje gezet omdat ze een jubileum bereikt hadden. Zij kregen van de voorzitter Gerrit Koops ter herinnering een oorkonde en een attentie uitgereikt. Ook een mooie bos bloemen voor elke jubilaris ontbrak niet.

foto jubilarissen 2017
De zes jubilarissen van 2017
foto Jan vd Bosch en echtgenote
Jan v.d. Bosch, 25 jaar lid
foto van GW Dijkslag en echtgenote
Gerrit Willem Dijkslag, 25 jaar lid
foto van Jan vd Hoek
Jan v.d. Hoek, 25 jaar lid
foto van Henk Schoenman
Henk Schoenman, 25 jaar lid
foto van Wiebe Mulder
Wiebe Mulder, 40 jaar lid
foto van Menno vd Weerd
Menno v.d. Weerd, 50 jaar lid

We gaan een nieuwe CD opnemen

Voor het nieuwe jaar staan er alweer de nodige activiteiten gepland waarvan de opname van onze nieuwe CD  in mei 2017 een hoogtepunt is. Er worden de komende tijd de nodige nieuwe liederen ingestudeerd om die straks op de CD te kunnen zetten.
Er wordt dus druk gerepeteerd maar de gezelligheid wordt daarbij zeker niet vergeten.

Mannen, als u mee wilt zingen, kan dat! Dinsdagavond 3 januari is de eerste repetitie van het nieuwe jaar, dan bent u van harte welkom. We beginnen dan om 19.45 uur, in de Kruiskerk in Wezep. Na een uurtje zingen is er die avond dan ook de nieuwjaarsbijeenkomst waarop u de koorleden kunt ontmoeten.

Voorafgaand aan de CD opname staan nog verschillende optredens gepland, waaronder het Paasconcert. In de AGENDA staat waar we naar toe gaan. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan eens luisteren naar een optreden en wellicht besluit u dan om met ons mee te doen!

Een impressie van ons jubileumconcert

(Zie ook YouTube Laudate Deum Wezep)